Säkerhet Brandsläckare
Filtrera efter Rensa filter
Filtrera efter Varumärken
Klar

Brandsläckare

På båten är man väldigt utsatt för brand då det finns många brandfarliga ämnen som bensin, disel och även mycket som är lättantänligt, plus att det finns ingenstans att gömma sig från elden. Viktigt att tänka på är att försöka göra förarbetet så bra som möjligt undvika brand. Sedan att alltid ha en fungerande brandsläckare lätt tillängligt.

Hand-brandsläckare finns i princip med tre olika sorters släckmedel:

  • Kolsyra: Kolsyresläckarna används främst för känslig maskinutrustning och annan utrustning där en ren släckning är betydelsefull. Släckarna är speciellt lämpliga i halvslutna mindre utrymmen där gasen förångas och skapar en obrännbar atmosfär i hela utrymmet.
  • Skum: Skumsläckare är generellt sett sämre på att släcka bränder än en pulversläckare. Fördelen är att dock skumkoncentratet enkelt torkas upp efter en släckningsinsats.
  • Pulver: Är det vanligaste på fridtidsbåtar då den är väldigt effektiv, men nackdelen är att den är är svår att rengöra efter och tömmer man en pulversläckare i motorrummet så är det sannolikt slutet för den motorn.

Vid sidan av Brandsläckaren är brandfilten ett något underskattat hjälpmedel ombord. När det gäller att kväva en mindre, nyligen startad brandhärd inne i båten eller brand i kläderna på en person, är brandfilten att föredra. Den är underhållsfri och kräver ingen sanering, däremot är det viktigt att träna i förväg så att man vet hur den ska användas.

 

Filtrera efter
Sortera efter:
Popularitet
Senaste
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris Stigande
Pris Fallande
Logga In
Användarnamn / E-post
Lösenord
Glömt lösenordet