Beslag och skruv Lås
Underkategorier
Filtrera efter Rensa filter
Filtrera efter Varumärken
Abus 5
Assa - Abloy - Yale 6
Roca 6
Klar

Lås

Idag är det tyvärr vanligt med båt- och motorstölder i våra hamnar. För att föräkra dig om att alla dina saker och båt är kvar nästa gång du ska iväg så har vi lås både för stuvfack och båten. En sak som är bra att tänka på när du köper lås och kätting för båten är att många försäkringar kräver ett klass 3-lås eller högre för att försäkringen ska gälla.

Lås och delar av låsenheter klassificeras i låsklasser. Låsklasserna fungerar som referenser för skyddsnivå och lämpligt användningsområde. Vid låsning av dörrar, portar och fönster vägs behovet av inbrottsskydd mot krav på snabb utrymning.

Om ditt försäkringsavtal ålägger dig att utrusta ett objekt med ett "godkänt lås" eller en godkänd låsenhet, avses normalt lås och låsenhetsdelar i låsklass 3 eller högre.

  • Låsklass 1 - Lämplig för användning där inga specifika krav på inbrottsskydd finns uppställda.
  • Låsklass 2 - Lämplig för användning där kraven på inbrottsskydd i vissa delar måste underordnas kraven på snabb utrymning.
  • Låsklass 3 - Lämplig för användning där kraven på inbrottsskydd är väsentligare än kraven på snabb utrymning.
  • Låsklass 4 - Lämplig för använding på objekt med förhöjda krav på inbrottsskydd. I försäkringsbolagens krav ingår ofta komplettering med borrskydd och dörrförstärkningar.
  • Låsklass 5 - Lämplig för användning på objekt med extremt hög stöldbegärlighet, samt där upprepade inbrott sker trots låsning i klass 3 eller klass 4.
Filtrera efter
Sortera efter:
Popularitet
Senaste
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris Stigande
Pris Fallande
Logga In
Användarnamn / E-post
Lösenord
Glömt lösenordet