Säkerhet Nödsignaler
Filtrera efter Rensa filter
Filtrera efter Varumärken
Hansson Pyrotech 8
Klar

Nödsignaler

För att lätt kunnas hittas av räddninstjänster och andra båtar så är nödsignaler väldigt viktiga speciellt under hårt väder eller mörker. Men då det finns ett antal olika typer så har alla sina för- och nackdelar och användningsområden för bästa resultat. 

Dom vanligaste är:

  • Fallskärmsraketer: Fallskärmsraketer stiger högt, lyser starkt och är i första hand lämpliga för att väcka uppmärksamhet på långt håll. De syns både på dagen och på natten.
  • Handbloss: Handblossen tänds när räddningen är nära och visar positionen exakt till skillnad från raketerna. Precis som fallskärmsraketerna kan handblossen synas rätt bra även på dagen.
  • Röksignaler: Röksignalerna är endast till nytta i dagsljus. De kan synas bra vid flygspaning. De handhållna varianterna avger rök ungefär en minut och det kan vara i minsta laget. Om man ska satsa på röksignaler är det bästa valet burkar som slängs i sjön och avger rök i minst tre minuter. Släng dem i lä så att inte röken driver in över båten eller flotten. Det är mycket obehagligt att bli insvept i röken.

Kom ihåg: Den som inte syns, finns inte!!!

 

Filtrera efter
Sortera efter:
Popularitet
Senaste
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris Stigande
Pris Fallande
Logga In
Användarnamn / E-post
Lösenord
Glömt lösenordet